@ work



sitter på jobbet nu, hörs sen!

I brist på liv


Nikon D90 + Tamron 28-75mm f/2,8


FREDAG! fy tusan va gött, imon drar jobbet igång också, fint att få in lite cashh. ha en bra helg!

drops


Nikon D90 + Nikorr 50mm f/1.8



tjenis! kom hem från skolan för typ 40 minuter så har hunnit få i mig mitt dagliga kaffe och lite så, hehe vuxen jag lät nu. Måste åka och tanka moppen sen innan träningen, för den är på rött.. Det regnar även här, hoppas på ett sett att de håller i sig, älskar att träna i regn! fast nu är de kanske lite för kallt för det..

bättre titt på jackan.


Nikon D90 + Nikorr 50mm f/1.8



här har vi en närmare titt på jackan jag tog av min bror, men gud va svårt de va att få en rättvis färg, med tanke på att bilderna är oredigerade så är de inte så jämn jackfärg, men jag tror nog den nedersta bilden visar mest rättvis färg. Ska i vilket fall in till stan snart, får se om jag vågar ha på mig jackan, men det tror jag nog!

Fortsätt följa mig på instagram, fick några nya följare igår men då var de några andra som avföljde mig så ligger fortfarande stadigt på 195..
janemaan@instagram
glöm inte bort att de är två A.

199-195



gick från att ha 199 followers till 195, illa illa. Så nu tycker jag att ni ska hjälpa mig att nå upp till 200 innan dagen är slut! Och ni har väll inte missat att instagram även finns till android nu för tiden?
sök på janemaan så kommer jag upp så gör du den blåa knappen grön, deal? Om jag gillar dina bilder så kommer jag ju faktiskt följa dig ;)

åh så typiskt mig!



har trott att jag inte fått en enda komentar de senaste, så går jag in och kollar på komentarerna så är det typ 2 sidor med innte godkända komentarer, de har alltså inte kommit upp som händelse, så big sorry för att jag inte svarat er! men tack tack tack för era fina ord ♥

ibland ger oredigerat bäst resultat.



här har ni en liten sneakpeak på jackan jag kände för att sno av min bror, som tur är så är den ju från när han var i min ålder så den är inget han använder längre, dessutom lär den va ganska så mycket för liten för han. Och tur är väll det för annars hade jag åkt på en riktigt snyting.. eller? näe tror faktiskt inte det.
Det är iaf en snygg vårjacka som är lite rostfärgad, bilden förblev oredigerad då det gav mest rättvis färg, så hörni där ute, redigera inte bara för att redigera, om den är bättre utan massa kontrast etc så är det väll roligare att kunna säga att den är oredigerad om de nu skulle  ge bäst resultat?:)

mysfaktor; hög



sitter och myser i min nya supersnygga hoddie som endast kostade 150 kr på rean! är lite småkär i den faktiskt. så de är va ja tänker fortsätta med denna söndageftermiddan att dricka te och höra hur regnet smattrar mot taket, mysfaktor på hög nivå! lite senare sen kommer ett inlägg om vad ja snott från mina kära broder, hehe.

nej mina ben är inte så bleka utan de är redigering för er som inte fattar

hur fotade jag nattbilderna?

minns ni när jag för första gången fotade stjärnhimmel och nattbilderna? här är iaf den första bilden jag tog, med världens största stämpel och allt... I vilket fall så rullade de in lite komentarer då och då om hur jag tog dom och om jag kunde göra ett inlägg om det så det är vad jag tänker göra nu.

***


***

utrustning du behöver är en (system)kamera där du kan ställa in slutartiden. Sen så är det väldigt stor fördel om du har ett stativ också då det är väldigt nästintill omöjligt att hålla kameran still upp till en halv minut. Och du vill vara helt säker på att kameran inte ska röra sig någonting när du trycker in avtryckaren så kan du använda dig utan av en fjärrkontroll om du har det.

***


***

Nu till hur jag tog fotorna och va ja använde mig utav för utrusting;
Nikon D90
Tamron 28-75mm f/2.8
Stativ
VANTAR!!!

sedan är det bara att testa sig fram med inställningar osv, du bör minst ha bläddrat så att slutartiden är på 10 sekunder. Alltså måste du ha ha inställningen M. Jag har haft bländarvärdet på 6 och uppåt för att sedan testat mig fram med slutar tiden, det är också mycket enklare om du ställer in fokusen själv, jag har gjort så att jag först riktat kameran mot en lampa en bit bort som jag ställt in fokusen efter. För att få en blåare effekt i bilden och kanske till och med träd osv kan du höja ISO'n. Inget jag själv har testat dock men vad jag sett hos andra har de fått en blåare effekt, sen finns de ju nått som heter photoshop också!


stockholm!



hallåååå!
var iväg i stockholm med klassen igår, klockan ringde klockan fyra och 05.10 satt vi på bussen mot huvudstaden! hem sent kom vi oxå, runt halv två så man var lagom död när man la sig i sängen me de ca fyra timmars sömn man fått natten innan. Men sitter här nu och börjar vakna till liv, ska ta mig en till kaffe snart.

we are all the winners, we are all the best!



Tjeniiis, haft en bra helg? jag kan ju då säga att ja haft en kanon bra helg med laget som avslutades med en rolig match mot bankeryd som vi även vann! Fick äran att göra ett mål och en assist också, väldigt roligt med tanke på att som ni som läst min blogg länge vet så pajade ju mitt finger i somras och har inte blivit bättre och då bestämde jag mig för att börja spela som utespelare! vart målvakt i hela mitt liv så det va kul! ser fram emot en rolig säsong med mitt grymma lag! Vi har aldrig spelat tillsammans tidigare så detta var kul!

ser ni mig på bilderna? ;)

fredag!



sitter här i myskläder, borde byta om oså men orkar inte så väntar tills jag ätit upp min paprika! ha en bra helg! blir nog inget bloggande från min sida under helgen för har träningsläger. men lägg till mig på bloglovin så vet du när jag är tillbaka!'

bloglovin

quotes


Nikon D90 + Tamron 28-75mm f/2.8


gött att man vaknade idag och faktiskt fick se en skymt av solen, den höll sig ju dock inte framme så mycket men det var mycket varmare idag än de vart tidigare dagar! Imon har jag sovmorgon också, ser fram emot det redan nu, illa ju! haha. men måste börja dra mig nu, ciaoo

janemaan



för ganska länge sen så startade jag en tumblr fast jag använde den aldrig, men för någon dag sen så testade jag lite oså, du hittar mig genom att söka på www.janemaan.tumblr.com så följ mig gärna där! tumblar någon av mina läsare? (eller säger man så?) i vilket fall ge mig era tumlbr's och sånna ni tycker är bra!! :)

longboard i motljus


Nikon D90 + Tamron 28-75mm f/2.8


tjobre!
Cajsa stack för en liten stund sen, hon skulle på någon teater eller nånting, och jag funderar på att dra ner till ica och köpa melon, hade vart helt galet gott... men får se om jag orkar, latvarning där ja! De vart iaf en kul kväll igår och när vi kom hem igår kväll/natt så stack jag och cajsa ut och gick en stund. finns la inte så mycket mer att skriva, ska ta de mest lugnt idag hade jag tänkt.

Glad Påsk!


Nikon D90 + Tamron 28-75mm f/2.8


Glad påsk på er allesammans!
gör ni något specielt på påsk? vi brukar åka till mormor&morfar oså fast de gjorde vi dock inte iår, så har vart en riktigt skön slappardag idag faktiskt, haft musik på högsta volym och bara gjort ingenting, länge sen ja hade en sån dag så de va behövligt. Igår va ja på tredagar & fick även höra finfina hansam igen, helt galet va bra dom är. tänkte visa några bilder från igår så gör ett inlägg om dom senare, peaceee

snöstorm såhär till påsk


Nikon D90 + Tamron 28-75mm f/2.8


Morsning höll jag på att skriva men sen så insåg jag att klockan faktiskt är kvart över fyra och jag vaknade för ca 1.5 timme sen, inte bra dedär. Men iaf så gick jag direkt upp och åt frulle sen så storstädade jag mitt rum duktig som jag är! Och självklart så är de snöstrom ute såhär lagom till påsk, det är verkligen kritvitt på backen, jag som vill ha sommar nu jööö.

fina huunden


nikon D90 + tamron 28-75mm f/2.8


igår när jag va ute och fotade så kom den här lilla hunden springandes på andra sidan busken, lite söt sådär. Kom hem för inte allt för länge sen, vart en sväng på a6 också, och när ja väntade på bussen hem och tog upp foten för att knyta skorna så spricker byxorna såklart.. hur irriterande?? så när ja kom till stan va de bara att springa in på monky och köpa ett par nya jeans. min vanliga otur fortsätter...

glajjor, skinnjacka & allt dedär


Nikon D90 + Tamron 28-75mm f/2.8


vill du vara lika cool som mig här ovan? då äre ba att införskaffa en skinnjacka och ett par pilotglajjor oså wipps så är du lika cool som mig, enkelt som en plätt eller hur? Men nu ska jag inte sitta och skriva om hur bövlans cool jag är utan jag ska skriva om... ehm.. ingenting för jag har ingenting att skriva om, så vi avslutar detta inlägget med, vilket fint väder de är idag! eller nått sånt..


mer färger


nikon D90 + tamron 28-75mm f/2.8


skulle igentligen på bio idag men de strula med bussar osv så det får bli på torsdag istället, så jag vet inte va ja ska göra ikväll, funderar på att dra ut och springa men har duschat håret tre dagar i rad och vill inte slita ut det för mycket.. Så ska nog träffa min fina vän lovisa istället. vi hörs vänner!


färg är de nya modet


Nikon D90 + Tamron 28-75mm f/2.8


detta är vad jag har gjort idag, + druckit två stora glas med kaffe så jag har ont i magen nu faktiskt.. haha så ska snart gå ut och gå hade jag tänkt. Ikväll är det fotboll som gäller, hur gott som helst!! va galet länge sen jag spelade, senast var i somras.. på redigt med laget då alltså.

RSS 2.0