<3

har världens bästa mamma jaoo!


nails



hade nästan glömt bort att jag hade sånt här graffetti (stavning?) nagellack så testade mig på det igen och enligt mig är det ju skit snyggt? hade ju vart lite roligare om man var bättre på att måla naglarna än vad jag är men jag försöker ju i alla fall. haha.
i alla fall så ska jag träna om en stund, sen så får jag hem moppen ikväll oxå, hur gött som helst. har ju lixom bara haft den i ett år nu..

soluppgång


Nikon D90 + Nikorr 50mm f/1.8
ganska så kassa bilderna från någon morgon.


åhh dh blev så himla bra, var med emelie som jag inte träffat på år och dar, bokstavligen! så de behövdes om man säger så!! sen så träffade jag en kompis amanda en stund med. Sen så var kim där med sina kompisar så då var dem lite med mig och emelie och så, de blev helt enkelt en bra kväll, verkligen! ser redan fram emot DHS12!


dh



ska in till dh snart och träffa lite vänner som jag inte träffat på hur länge som helst, apnice!
först ska jag bara göra lite makaroner, kan vara det godaste som finns?! men vi hörs senare

Andreas Wijk



fick reda på bara för någon vecka sedan att Andreas Wijk också kunde sjunga, och han sjunger ju ruskigt bra också, håller ni med mig? En stor fet hiss!

wanties



är på jakt efter en ny innebandy klubba nu och tittar runt lite på internet nu, fastnade lite för denna tror jag!
har ni något tipps på en go klubba?

jeppjepp !




jeppjepp är en av spelarna i truppen i distrikslaget 2012, känns hur gött som helst! hittar ni mig på bilden från förra året?

kvällen räddad



massa bra musik, lite css, myskläder och kanske lite skype på det! Tack den som skapade musik, va sjutton skulle man göra utan dig?

istället för snö så blommar det om


Nikon D90 + Tamron 28-75mm f/2.8


åhh är jag tror inte jag är den enda som villl ha snö nu! höstväder i slutet av november lixom? inte okej! Denna bilden tog jag för någon dag sen lixom och den är knall rosa verkligen så ska de inte va! så hörru ni vädergudar, se till så att det blir lite snö nu!

fullspäckat

igår sov jag ut ganska länge skönt, dock skypade jag och spelade css till typ 2 så, så mycket sömn kanske det inte blev endå, haha. Ett tag efter jag gått upp smsa jag med Lollo och vi bestämmde oss för att dra in till stan på en fika. btw så hatar jag att åka buss när det är mörkt... när vi skulle till a6 så tryckte vi på knappen men chaffisen typ missade det eller nånting så de blev att vi åkte till esplanaden... Men det gick en buss tillbaka direkt så de va ju bra. Sen stack vi till resecentrum istället och tog en fika där så att vi skulle ha tid, då mötte vi upp Kim och Pontus så då satt vi och pratade ett bra tag i väntan på bussen hem, hade en über trevlig kväll i alla fall!

idag då? jo vart på västragötlandsuttagning för distrikslags sm, kändes la sådär med tanke på att jag vart sjuk i 6 veckor men tränat endå.. så nu blir det att det lugnt ett tag :( när jag kom hem la ja mig i sängen och kolla på tv, slappeftermiddag, hur sköt som helst!


skillnaden mellan sommar och höst


Nikon D90 + nikorr 50mm f/1.8 översta bilden.
Nikon D90 + Tamron 28-75mm f/2.8 nedersta


Dessa 2 bilder är tagna på exakt samma ställe fast på olika årstider då, den översta är från en varm sommar dag och den andra är tagen för 10 minuter sen, ganska roligt att se skillnaderna endå.

öppet hus



om någon timme eller så blir det att bege sig mot jb för öppter hus, ush hatar detta med gymnasie val..

lyckat



En liten sådär random bild på mig från tyskland, saknar det svenska gänget, vi hade så otroligt roligt när vi väl var tillsammns:) men de ska va någon återträff snart tror jag så det blir kul. Ikväll ska jag dömma innebandy, suck typ. Orkar inte.



Hahahahah.. den ba stanna och gick sedan inte starta ..

myfaktor



sitter här i min onepeice och har precis fått i mig de 4 muggen med te för idag, haha gott och det behövs när de är såhär kallt, men ska spela css nu, tjao!

livsnjutarN^ teo


Nikon D90 + Tamron 28-75mm f/2.8


när jag var ute och testade objektivet för ett tag sen så kom Linnea och Teo förbi så vi stannade till och pratade lite, mycket trevligt för var väldigt länge sen vi pratade eller syntes. Dock så var ju detta ett tag sen oxå... inte okej. Men iaf så var det först nu som jag kollade igenom bilderna på Teo, de flesta var suddiga med tanke på att det var ganska mörkt då, men dessa två är någorlunda iaf, som sagt, livsnjutarN^

här snackar vi kyla..


Iphone 3gs Instagram (janemaan)

kom precis in från en liten löprunda, kunde inte göra så mycket för mina knän men en liten bit blev det iaf och några intervallen.. men nu ska jag duscha för att sedan fota finfina ellen! ha det.

dåligt av mig..

..men det är för att jag har haft moppekurs så har åkt direkt efter skolan och kommit hem hyffsat sent på kvällen då man inte känner för att starta datan och göra ett kvallitesinlägg men odentliga bilder osv. Sen igår så var det först moppeteori och sedan var det dags att övningsköra lite, sjukt svårt om du frågar mig.. eller? njee. Måste bara säga att vi som gått teorin  har blivit ett gott gäng på bara några dagar, haha sjukt endå. men nu ska jag kolla klart på idol som jag missade i fredags!

edit; min blogg.se app funkar inte.. har testat att ta bort den och instalera igen men det funkar inte, skit surt.

haha



kollade igenom mammas webbbcamerabilder och det var bara en massa gamla bilder på mig. haha egovarning? nemen de flesta var faktiskt att jag försökte få till en någorlunda till bloggen ;) ne men det är lite kul att kolla igenom. Här ovanför har ni några av dem som jag tror att jag visat innan!

ig bilder


Iphone 3gs + Instagram (janemaan heter jag där)

de två understa bilderna är från idag, då i morse då man knappt såg 15 meter frammåt och visste knappt var man var från runt 2 då de var klarblå himmel.. myskoväder. de två översta bilderna satte jag bara in lite sådär för att fylla ut. dock är bilden till höger inte tagen med iphonen men redigerad i iphonen. snart ska jag nog äta lite sedan ikväll så är det match mot damlaget, jaoo resultatet vet vi nog redan..

15 år idag!!



såhär långt in på året så är det min dag idag! för exakt 15 år sen såg jag världen för första gången. Nu får jag köra moppe och köpa energidricka lagligt, WIHO!

-grattis sophie.
- jamen tack sophie, kul att kom ihåg min dag!

du vackra sak ♥


nikon D90 + nikorr 50mm f/1.8
Cajsa Gunnarsson

 

helt seriöst, kolla hur vacker vän man har då? eller ja vänner är nog mer det rätta ordet, alla jag har fotat har gjort sig så himla bra på bild, helt sanslöst! kärlek till er vänner!

 


sommaren 2011 ♥



det är när man tittar tillbaka på sådanna här bilder man saknar sommaren, hade en otroligt bra sommar. har visat demma bilderna innan men jag gillar dem. och de ger mig verkligen en sommarkänsla, åhh fina sommar! Vill ha sommar samtidigt som jag vill ha snö och vinter.



efter ha hört Justin rappa tror jag inte jag är ensam om att tycka att han borde skriva en raplåt, killen kan allt inom musik alltså, det är helt sinnes!

en fet tumme upp till ...



.. mig som städat hela mitt rum, även damsugit! hihi det behövdes, upps bara en halv timma kvar till gästerna kommer, dax att göra sig i ordning nu. puss

green and red


Nikon D90 + tamron 28-75mm f/2.8


bilder från när åsa färgade sitt underhår i regnbågens färger, de blev aweeeesome! Nu ska jag spela css med cathrine sen så är det födelsedags kalas för mig då släkten kommer, super trevligt!

födelsedags bak


Nikon D90 + Tamron 28-75mm f/2.8


tjena, vart iväg större delen av dagen, att jag sov till tjugo i ett behöver ju ingen veta, så vid 2 halv 3 kanske drog sig jag och mamma iväg till netto för att inhadla lite till pastasalladen jag ska ha med mig till distrikslags uttangningsgrejen imon. Men nu ska jag kolla på idol, ha det bra så hörs vi imon!

resultat



färgade en tunn slinga i underhåret på båda sidorna i nyansen röd/lila. syns inte så bra på bilden men jag är faktiskt nöjd, ska färga lite mer sen någon dag hade jag tänkt, men jag ville ba testa lite nu. haha vi kan ju skita i att jag ser helt död/lam ut på bilden, för vad gör jag inte för er? ;)

frågan är om jag vågar



jag vill verkligen färga mitt hår mörk brunt, de är så himla snyggt! men i med att jag har så blek hy så kommer det se jätte konstigt, vill iaf göra något kul med mitt hår. Fast ska faktiskt göra en cool sak sen lite senare, för hoppningsvis blir det coolt iaf! jag hoppas på det, ni får se bilder om det  blir någonting!!

me


Nikon D90 + Tamron 28-75mm f/2.8


Sitter i soffan nu och kollar på barnprogram typ? (haha) skit mysigt endå, fast nu har facebook övertagit igen, heuhue. ikväll blir det lite häng med några kompisar i kyrkan, fortsättningskonfa typ, kommer bli apnice!
haha tycker så synd om dem som var på rihanna konserten igår och så blir det inställt sådär 10 min innan hons ka börja ? va är det för stil lixom, inte okej.

tisdag eller onsdag? hmm..

Nikon D90 + nikorr 50mm f/1,8


tjening, har inte gjort nått vettigt idag, inte bra alls men endå sånna dagar som behövs ibland, vart sååå himla seg idag så det finns inte, men nu ska jag ta tag i livet lite för antagligen blir det mys hemms hos någon sen med Matilda Elvira och kanske någon mer, får hoppas det iaf! fast först ska jag hjälpa mamma att baka, fyller ju år på tisdag! eller så var det onsdag, minns inte... så vi ska ha kalas för mig på söndag, fett

morrn'


Nikon D90 + Nikorr 50mm f/1,8


tjenixen!
vaknade för ca en timme sen och har sen dess bara legat i sängen och tittat på tv och för en liten stund sen så startade jag datarn oså, tog mig tiden att skaffa blogkeen, så ni läsare som använder det kan ju lägga till mig där! Men nu är det dax för lite frulle, hörs!
sophiemarie - Sophie Janeman; fotograf i jönköping

how to take a nice shoot on floorball?

fått några frågor då&då om vilka inställningar jag använder vid innebandy fotograferingar då jag tänkte att jag istället gör ett inlägg om det för att skicka komentarer till de som frågar. Med tanke på att jag är inne på andra året jag fotar innebandy nu så har man ju börjat lära sig lite, men de är dock första året jag fotar med D90 och bättre objektiv. Bilderna som är fotade hittils är fotade med mitt fasta 50 med bländarvärdet 1.8. I bilderna nedan minns jag inte exakt vilka inställningar jag hade och i med att jag inte kan få upp mitt adobe bridge raw redigeringsprogram så kan jag inte se det heller, men jag kan tänka mig att jag har slutartiden på 1/200 eller mer och bländarvärdet på 2.8 - 3.2 och ison på kanske 500-600(om ens de?). Det beror helt på hur stort bländarvärde och hur slutartiden ser ut, det är jätte svårt att säga exakta siffror med tanke på att man (jag) byter alltid några ggr per match för att se vad som är bäst. M tycker jag är bäst att fota i. Jag redigerar nästan inte bilderna heller, de enda jag faktiskt gör är att lägga på lite kontrast så att tröjorna får lite snyggare färg!

så lite att tänka på när man fotar innebandy:
* det går snabbt, så försök att ha snabb slutartid.
* inte ha alldelles för liten bländare, de misstaget har jag gjort.
* testa dig fram, våga byta inställningar osv, de går ju bara att ställa tillbaka de om de skulle bli hel knasigt.
* ta helst liggande bilder så man får med mer yta av planen och mer spelare i bilden, de ger en annan känsla.
 

två bilder jag tidigare visat.


jag är ingen höjdare på att skriva bra och så att folk förstår och de kanske inte var världens bästa inlägg men komentera gärna om det var bra och om ni hade någon hjälp av det nästa gång ni fotar innebandy!:)

RSS 2.0